Pek çok otelde olduğu gibi İstanbul Via Hotel’de de tesisin ihtiyaçları doğrultusunda Elektra Otel Otomasyonu’nun 18 modülünden 10’u aktif olarak kullanıldı. Elektra markasını turizm sektörünün hizmetine sunan Talya Bilişim Genel Koordinatörü Nilüfer Durukal, ürün faaliyetlerini RESORT’e anlattı. Talya Bilişim olarak otel, tatil köyü vb. konaklama tesisleri ile restoran, cafe, bar gibi işletmelerin kullandığı, pazarda Elektra markası olarak bilinen bilgisayar yazılımlarını üretiyoruz. Otel yazılımımız bir otelin ön bürosundan muhasebesine, stok ve demirbaş yönetiminden pazarlamasına ve satışına kadar tüm birimleriyle yönetilmesini sağlayacak kapsamda 18 farklı modülden oluşuyor. Turizm, bizim yaklaşık 15 yıl içinde olduğumuz ve toplam faaliyetlerimizin de yarıdan fazlasını kapsayan bir sektör. Firma olarak temel 2 ürünümüz var. Sağlık sektörüne yönelik olarak hazırladığımız Medisoft Hastane Yönetim Yazılımı ve Turizm sektörüne yönelik olarak sunduğumuz Elektra Otel Yönetim Yazılımı. Elektra 1996 sektörde olan bir ürün, 2008 de teknolojik altyapısı yenilenerek Elektra v3 adını aldı ve 2010 yılı itibariyle 2000’den fazla otel tarafından aktif olarak kullanılır durumda. Kullanıcılarımız arasında Yazıcı Grubu, Paşa Grubu, Noa Grubu, Adam & Eve, Hill Side otelleri, 3500 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük oteli olan Aqua Fantasy, Klassisler, Orduevleri, Vilayetevleri gibi pek çok büyük tesis bulunuyor. Bunların dışında sektöre personel yetiştirme konusunda bir çabamız var. Biliyorsunuz Elektra birçok üniversitede ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı turizm okullarında ders olarak okutuluyor. Ayrıca hem kendi bünyemizde yetiştirdiğimiz hem de bayilerimiz aracılığıyla sektöre kazandırdığımız 50.000’den fazla turizm profesyoneli bulunuyor. İstanbul Via Hotel’de de, tesisin ihtiyaçları doğrultusunda Elektra Otel Otomasyonu’nun 18 modülünden 10’u aktif olarak kullanılıyor. Via Hotel; stok ve genel muhasebe kayıtlarının takibini finans yönetim modülü ile gerçekleştiriyor. İstanbul Via Hotel’de çalışanların sicil, puantaj, bordro, resmi bildirgeler, vizite kartları ve izinleri İnsan Kaynakları modülümüzle kolaylıkla düzenleniyor. Pay Tv modülü ise odasına girdiğinde Via Hotel’in selamlama metni ile karşılanan misafirin, bedeli hesabına düşmesi sağlanarak standart kanalların dışında ücretli olarak otelin film arşivinde bulunan filmleri izleyebilmesine olanak sağlıyor. Via Hotel’de de uygulanan Elektra Programı’nın Demirbaş modülü sayesinde otelde hem demirbaş takibi yapılıyor hem de barkotlu el bilgisayarlarıyla sayım yapılarak ürünlerin özelliklerine ve yerlerine göre barkod basılabiliyor. Ayrıca garanti ve servis anlamaları rahatlıkla takip ediliyor. Via Otel operasyon yönetiminde verimliliği artırabilmek için; Opex modülünü kullanıyor. Opex otel içerisindeki tüm iş görev sorun, mesaj, karar ve duyurular gibi iş akış süreçleri kontrol ediliyor dolayısıyla çalışanlar arasında kesintisiz bilgi akışı sağlanıyor buda misafire kusursuz hizmet olarak dönüyor. Via Hotel, Sağlık ve Spor modülümüzle de Spa merkezindeki randevuları ve stok durumunu takip edebiliyor. Misafirlerin yapılan işlemlerden oluşan borçları ise anında müşteri hesabına aktarıyor ve çalışanların primlerini hesaplayabiliyorlar. CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) programıyla ise; otele gelen tüm şikayetlerin ve isteklerin takibi yapılabiliyor. Bu sayede müşterilerin tercihlerini belirleyebiliyor, istek doğrultusunda taleplere cevap verebiliyorlar.