Talya Bilişim, Silence İstanbul Çözüm Ortağı Oldu (Turizm Yatırım Dergisi – Eylül 2013 Sayısı)
Otellere ve sağlık kuruluşlarına teknolojik çözümler sunan Talya Bilişim, Istanbul Silence Hotel’e yeni sürümünü çıkardığı Elektra V4 programını sağladı. Firma, bu yıl ilk defa Uzakdoğu’daki üç otelin çözüm ortağı oldu.
Talya Bilişim firması olarak yaklaşık 20 yıldır Elektra markasıyla turizm sektörüne yönelik teknolojik çözümler sunuyoruz. Amacımız otellerimizin yazılıma yönelik tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmek olduğu için modül sayımızı ve içeriğini sürekli geliştiriyoruz. 22 farklı modülden oluşan Elektra Otel Yönetim Sistemi, otelin ön bürosunda misafir girişiyle başlayan ve otel içindeki tüm süreçleri yönetebilecek kapsamda bir sistem… On büro, muhasebe, stok ve maliyet yönetimi gibi standartlaşan modüllerimizin yani sıra 5651 sayılı yasanın gerekliliklerini yerine getiren iSafe; özellikle termal tesislerde tercih edilen devre mülk yönetimi, akıllı telefonlardan tesisin yönetimini sağlayan Mobil Yönet gibi uygulamalarla otellerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca, geçen aylarda teknolojik altyapısı yenilenen otel yönetim sistemimiz Elektra V4 adıyla yerini aldı. Elektra V4, fatura düzenlendiği ve/veya döviz işlemi yapıldığında otomatik olarak dijital kopya olarak oluşturuyor ve buna ek olarak, alış faturaları ve benzeri taranmış herhangi bir belgeyi de yazılımda saklayabiliyor.
Turizm sektörüne yönelik bir diğer çalışmamız ise eğitim kurumlarının işbirliği ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı turizm meslek liselerinin yanı sıra Çukurova, Uludağ, Dokuz Eylül, Özyeğin, Başkent, Osmangazi Üniversitelerinde 2006’dan beri Elektra markalı sistemimizi ders olarak okutuyoruz. Toplam faaliyet alanımızın yarısını turizm sektörü oluştururken Medisoft hastane yönetim yazılımınız ile de sağlık alanında hizmet veriyoruz.
Silence İstanbul’da yenilenen ve kapsamlı Elektra V4 yazılımı kullanıldı Talya Bilişim olarak 20 yıllık deneyim sürecinde 2300’den fazla otel projesinde yer aldık. Bu otellerin içerisinde Peninsula, Ramada Plaza Antalya, Malatya, Izmit, Tekirdağ otelleri, Noa Grubu, Yazıcı Grubu, Hillside Otelleri, Aqua Fantasy Otel, Orduevleri, Vilayetevleri, Hakimevleri gibi pek çok büyük tesis bulunuyor. Ayrıca, bu yıl ilk defa Uzakdoğa Phuket Adasındaki üç otele kurulumumuzu gerçekleştirdik.
Silence Beach Oterin misafir memnuniyetini en üst seviyede tutmasını sağladığımız altyapı çalışmalarımız Slience İstanbul otel projesinde yer almamızı sağladı. Silence İstanbul projesinde Elektra V4 sistemini kullandık. Bu sistem ile tesis, odaların müsaitlik ve fiyat bilgisini, internet satış noktalarındaki yerinin aynı anda yer almasını sağlıyor. Aynı zamanda, gelen rezervasyon aynı anda Elektra ön büro programına otomatik olarak kaydediliyor. Ayrıca, oda durum bilgisi otelin kendi web sitesinde paylaşılıyor. Kontrat yapısını geliştirdiğimiz Elektra V4 ile kontrat ve indirimleri bildirmek için esnek kural tanımlama olanağı sağladık.