Talya Bilişim açısından 2015’in yatırım yılı olduğunu belirten Talya Bilişim Halkla İlişkiler Sorumlusu Ekin Mavi, “Çağrı merkezimizi donanımsal ve mekânsal olarak geliştirdik. Çağrı kayıplarımızı minimize etmenin yanı sıra, 7/24 sunduğumuz desteği kayıt altına alarak denetleyebileceğimiz sistemin altyapısını oluşturduk. 2015 yılında güncel versiyonumuz ElektraV4’deki ihtiyaca yönelik AR-GE ve farklı sistemlere entegrasyon çalışmalarına devam ettik. e-fatura, e-defter, e-arşiv, e-imza gibi sistemlere tesislerin sorunsuz geçişleri konusunda, eFinans ve Turktrust çözüm ortaklarımız oldular. Bunun yanı sıra Hotel2Sejour ile Elektra’nın entegrasyonu sayesinde acentelerin otel rezervasyonlarını, Vera Yazarkasalar ile POS modülümüzün entegrasyonu sayesinde ise tesislerin tahsilat süreçlerini hatasız gerçekleştirmelerini sağladık” dedi.
“Planlı büyüme stratejimizin meyvelerini almaya başladık” Elektra’nın, Türkiye otel yönetim sistemleri pazarında 3 bölge müdürlüğü ve 38 bayisiyle en yaygın markalardan biri olduğunu anımsatan Ekin Mavi, “2015, bayi ağını yaygınlaştırmak ve etkinleştirmek amacıyla sistemli bir programı uygulamaya başladığımız yıl oldu. Planlı büyüme stratejimizin meyvelerini şimdiden almaya başladık. Türkiye merkezli yazılım üreticisi şirketler sıralamasında hızla yükseliyor, yazılım ürünlerimizi ihraç ederek global bir marka olmak yolunda ilerliyoruz. 2015 yılında finansal büyümeden çok marka ve hizmet kalitemizdeki yükselişe önem verdik. Buna rağmen yılı reelde yüzde 20 gibi bir büyüme rakamı ile kapatacağımızı tahmin ediyoruz” diye konuştu.
“2015 yılında 176 tesis Elektra’yı tercih etti” 2015 yılında, 28 modülüyle en kapsamlı otel yönetim sistemi olan Elektra ile farklı konseptlerdeki pek çok tesise hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Mavi, Türkiye’nin en önemli konaklama tesislerinden Hillside Beach Club’ın çağrı, teknik servis ve CRM yönetimi sistemini, OPEX markasıyla hayata geçirdiklerini söyledi. Hilton Otelleri’nin ön büro kimlik okuma sistemlerini “Kimlikokur” markası ile kurmaya devam ettiklerini söyleyen Mavi, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu yıl katılanlarla beraber Ramada Grubu’nun 8 oteli, Tuana Grubu’nun Tayland’daki 2 oteli ve Türk Telekom’un 2 oteli Elektra’yı kullanmaya başladı. Ayrıca, Azura Deluxe Resort & SPA, Sirius Deluxe Hotel, Bursa Marion Otel, İstanbul Nearport Otel, Stella Beach Hotel, Onkel Resort Hotel, Aska Eight Days Hotel, Falcon Otel, Kaya Magnesia Otel, İstanbul Berjer Boutiqe Otel ve Narven Termal Kasaba devre mülk tesislerinin de aralarında olduğu 176 tesis, 2015 yılında Elektra’yı tercih etti.”
Talya, Travelaps Seyahat Acentesi Portal Çözümü’nü ön plana çıkaracak 2016 yılı için başlayan yatırımların dışında bir artış beklemediklerini, ancak istenmeyen düşüşler olabileceğini ifade eden Mavi, “Bu doğrultuda yurt dışı pazarları daha etkin değerlendireceğiz. Özellikle kardeş kuruluşumuz ERS A.Ş.’nin yeni ürünü Travelaps Seyahat Acentesi Portal Çözümü, seyahat acentelerinin dijitalleşme sürecine kapsamlı ve fonksiyonel bir çözüm olarak ürünlerimiz arasındaki yerini aldı. Ayrıca e-dönüşüm süreci, e-arşiv’in 1 Ocak 2016’dan itibaren zorunlu hale gelmesiyle daha da hızlanacak. E-fatura ve e-defter’de olduğu gibi e-arşiv uygulamasında da stratejik partnerimiz e-Finans ile yol almaya devam edeceğiz. 2016’da yurt içi ve yurt dışı pazarlarda ön plana çıkaracağımız ürünlerimizden biri Travelaps Seyahat Acentesi Portal Çözümü‘müz olacak” dedi. Kişiye özel servislerin önem kazanmasının tüm otelleri butik hizmet vermeye yönlendirdiğini vurgulayan Mavi, bu doğrultuda Elektra Otel Yönetim Sistemi’nin CRM bölümünü geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Ekin Mavi, özellikle otel misafirleri tarafından kullanılabilecek online otel, restoran ve Spa rezervasyonu, şikayet bildirimi gibi modüllerin mobil uygulamalar için optimizasyonlarını tamamladıklarını sözlerine ekledi.